Download e-book for kindle: Kristinuskon kiehtova maailma: Esseitä (Finnish Edition) by Pekka Tapaninen

By Pekka Tapaninen

Kirjan esseet ovat: 1) Eedenin puutarha, 2) Eedenin menetys (Miltonin ”Kadotettu paratiisi”), three) Eedenin uusi puutarha (kirkko), four) Häirikkö apulaisineen (esitellään mm. Bulgakovin, C. S. Lewisin ja Shakespearen teoksia), five) Ikuinen elämä (elämä ennen syntymää ja elämä kuoleman jälkeen), 6) Jerusalem, 7) Kysymyksiä ja vastauksia (esitellään mm. Collianderin, Dostojevskin, Gogolin, Tolstoin ja Waltarin kirjoja), eight) Luomakunnan ylistäjiä (Lin Jutang, Franciscus Assisilainen, Bonaventura, Thomas Traherbe), nine) Milloin taivaaseen?, 10) Ota, lue! (esitellään Jumalan, Donnen, Augustinuksen ja Lewisin kirjoja), eleven) Paluu kristityksi (Lin Jutang, ekskursiona Koraanin Paratiisin esittely), 12) Pelastuksen portit, thirteen) Taivas, 14) Taivaaseen muisteltavia, 15) Utopioita ja tulevaisuusvisioita (esitellään mm. W. Blaken, Moren, Werfelin ja Voltairen kirjoja), sixteen) Vaellus pyhimpään (Danten ”Jumalainen näytelmä”).
Kirjan tärkein anti sisältyy kirjoitukseen ”Milloin taivaaseen?”. Esseen sanoma on: Ruumiin kuolema ei merkitse koko ihmisen elämän väliaikaista tai lopullista päättymistä. Taivaassa on jo nykyisin suuri ihmisten paljous.

Show description

Read or Download Kristinuskon kiehtova maailma: Esseitä (Finnish Edition) PDF

Best finnish ebooks books

Download e-book for kindle: Anni Domini: Runokirja (Finnish Edition) by Satu Tanninen

Lapsuus täynnä enkelinsiipiä,mummon kanssa Nurmeksen kirkossalaulamassa virsikirja nurinpäin. Variksensaappaita, valkoiset kiiltonahkakengät,ne olivat puristavat, kauniit, mutta epämukavat. Tarkoitettiin useless, ja ainoastaan, prinsessan jalkoihin. Minä en ollut prinsessa, useless pienitanssiva pelokastyttö, maailman torien kasvatti.

Download PDF by Joni Léman: Hopestar: Tieteisromaani (Finnish Edition)

Valtava avaruuskaupunkialus Hopestar pakenee Maasta ydinsodan jaloista. Maa on tuomittu tuhoutumaan, ihmisten ahneuden ja riiston tähden. Alus ja sen mukana olevat ihmiset lähtevät etsimään uutta planeettaa asuttavaksi. Tarina kertoo aluksen ihmisten elämästä aluksella.

Download e-book for kindle: Matkalla Espoosta Helsinkiin: Laajennettu painos (Finnish by Jäävalo Juha

Runoteos, kokoelma 1980- ja 1990-lukujen vaihteessa tehdyistä runoiluista

Get Ostotoiminta: Ostotoiminta tutuksi (Finnish Edition) PDF

Sisältö painottaa ostotoiminnan taloudellista merkitystä ja oston kehitystä tärkeäksi tekijäksi nykyaikaisessa yritysten kilpailutilanteessa. Aluksi luodaan katsaus kaupankäynnin, pankki- ja rahajärjestelmän sekä ostotoiminnan kehitykseen. Sen jälkeen tarkastellaan ostotoiminnan tehtäviä ja tavoitteita.

Additional resources for Kristinuskon kiehtova maailma: Esseitä (Finnish Edition)

Sample text

Download PDF sample

Kristinuskon kiehtova maailma: Esseitä (Finnish Edition) by Pekka Tapaninen


by Ronald
4.5

Rated 4.85 of 5 – based on 24 votes

Published by admin