Download PDF by Frank van Rijn: De hanen van de koning (Dutch Edition)

By Frank van Rijn

Als ik bij Wat Thammikarat aan kom fietsen, stapt er een meisje van een jaar of tien gekleed in een schooluniform naar voren en wijst mij met een gebaar alsof de hele tempel van haar is, een plek aan waar ik mijn fiets moet parkeren. Als ik niet meteen gehoorzaam komt ze opnieuw naar me toe en wijst nogmaals en nu dwingender, de plek aan waar die fiets moet staan en voegt daar luider en gebiedend aan toe: 'Park your bicycle there! No, now not right here! I say thére!!' en weer wijst ze naar de plek waar ze mijn fiets wil hebben. Een schooljuf in de dop! Nadat ik mijn fiets geparkeerd heb komt ze voor de derde keer op me af en zegt: 'I express you tempel.'
'Vooruit. Laat maar zien.' Hierop begint ze een verhaal af te ratelen waar ik slechts de woorden tempel en koning van versta. Halverwege het verhaal stopt de parkeermeesteres echter onverwacht en lease weg in de richting van een groepje toeristen dat juist komt aangelopen. Ongetwijfeld ziet ze meer brood in rooster dan in mij. De zeven overgebleven scholieren nemen nu tegelijk en door elkaar het verhaal over.
'No guide,' zeg ik daarom. 'I have guide!' en ik houd mijn reisgids waar alles in staat omhoog. Een van de jonge gidsjes, een volhoudster, blijft me echter volgen. Verderop komen we bij een levensgroot, zwart, stenen beeld van een zittende guy met een klein petje op, een beker in zijn rechterhand en een staf in zijn linkerhand. Om het beeld heen staat een verzameling van honderden stenen hanen in allerlei maten. Ik krijg te horen dat het de een of andere koning is, welke versta ik niet, zelfs niet als ik de naam tweemaal laat herhalen. Wel weet mijn jonge gids te vertellen dat deze koning gek was once op hanen, iets wat de indrukwekkende verzameling hanen lijkt te bevestigen.
'Ging zijn liefde uit naar kukelende hanen of naar hanen in de pan?' vraag ik, maar het antwoord gaat de mist der onverstaanbaarheid in en evenals de parkeerwachtster snelt ze, bij het zien van een paar andere toeristen, weg in de hoop bij chicken een beter gehoor en minder lastige vragen te krijgen.

Dit fragment is tekenend voor de onnavolgbare vertelkunst van Frank van Rijn, waarbij zijn relativerende humor het doorgaans wint van de tegelijkertijd zo avontuurlijke belevenissen tijdens zijn reizen door de boeddhistische wereld van Thailand, Laos en Cambodja.

Show description

Read Online or Download De hanen van de koning (Dutch Edition) PDF

Similar travel essays & travelogues books

Download e-book for kindle: Robbery Under Law (12) (Penguin Classics Waugh 12) by Evelyn Waugh

In theft less than legislation, subtitled 'The Mexican item Lesson', Waugh provides a profoundly unpeaceful Mexican state of affairs as a cautionary story within which a as soon as nice civilisation - more than the us on the flip of the 20th century - has succumbed, in the area of a unmarried iteration, to barbarism.

Berichte aus Saudi Arabia: 1985 und 1990/91 von Arnd (German - download pdf or read online

Drei Dutzend Berichte und über eighty Farbphotos beschreiben Eindrücke,die vor und während des ersten Golfkrieges 1990/91 entstanden sind.

Peter R. Wolf's Belize: Reiseführer (German Edition) PDF

Was/Wer/Wann ist Belize? Fragen, die in Europa höchstens Insidern, Tauchern und Individualtouristen ein wissendes, genießerisches Schmunzeln entlocken. Gebettet zwischen Mexiko, Guatemala und der Bucht von Honduras ist dieses kleine Paradies in der "Alten Welt" weitestgehend unbekannt. Die Anreise über die united states oder Mexiko und fehlende Reiseagenturen, die Belize verkaufen, haben diese Perle der Westkaribik bis heute vom europäischen Massentourismus verschont.

Get Geliebtes Kanada: Eine kritisch-humorvolle Liebeserklärung PDF

Als Marc Lautenbacher vor knapp 15 Jahren das erste Mal in die größte kanadische Provinz reiste, fühlte er sich gleich heimisch, insbesondere wegen der berühmten Altstadt von Québec. additionally machte er es zu seinem neuen Zuhause. Seit 2007 lebt er in der Stadt Québec und seit 2013 ist er kanadischer Staatsbürger.

Additional resources for De hanen van de koning (Dutch Edition)

Example text

Download PDF sample

De hanen van de koning (Dutch Edition) by Frank van Rijn


by Brian
4.4

Rated 4.83 of 5 – based on 37 votes

Published by admin